Dynamische stellingen

Het dynamische opslagsysteem voor pallets van POLYPAL werkt volgens het principe van de zwaartekracht. Het gaat hierbij om compacte blokvormige constructies met onder een kleine hoek geplaatste rollenbanen, waarover de erop geplaatste pallets kunnen rollen.

Dergelijke systemen kunnen worden ontworpen voor FIFO (first in / first out: eerste pallet in = eerste pallet uit) of LIFO (last in / first out: eerste palet in = laatste pallet uit). Beide systemen garanderen een snelle en georganiseerde stroom van pallets, maar elk systeem heeft eigen kenmerken:

FIFO
Met dynamische stellingen volgens het FIFO-principe worden de pallets aan de laadzijde geladen en rollen ze door de zwaartekracht langzaam en gecontroleerd over de licht-hellende rollenbanen naar de loszijde. Zodra een pallet is gelost, neemt de volgende pallet de vrijgekomen positie in tot deze wordt gelost.

Doordat er slechts één gangpad voor het laden en één gangpad voor het lossen nodig is, bespaart dit systeem veel ruimte en volume. In tegenstelling tot conventionele stellingsystemen heeft dit systeem geen extra gangpaden nodig. Door de laad- en lospaden te scheiden zijn veilige, zeer productieve orderpicking-gebieden te realiseren.

De dynamische FIFO-legbordstelling van POLYPAL vormt de beste oplossing voor de opslag van bederfelijke producten die een onberispelijke voorraadomloop vereisen.

LIFO
Bij de dynamische LIFO-stellingen vindt het laden en lossen aan de voorzijde plaats, met één enkel gangpad, wat een optimale benutting van de ruimte tegen muren mogelijk maakt.

De pallets worden in hetzelfde gangpad voor laden en lossen op verschillende niveaus geladen, tot de
volledige diepte van de stelling is benut. Zodra de eerste pallet in het laadkanaal is geplaatst duwt de tweede pallet degene die al is geplaatst door de actie van de vorkheftruck over de rollenbaan. Dit gaat door totdat de stelling volledig is geladen. Een gevolg hiervan is wel dat de eerst geplaatste pallet de laatste is die weer uit de stelling wordt verwijderd.

Bij dit systeem hebben de referenties op aantal voorrang op de referenties op volume, waarbij hetzelfde gangpad voor laden en lossen wordt gebruikt.

Kenmerken

Kenmerken van het dynamische opslagsysteem:

 • Compact opslagsysteem met maximale laadcapaciteit.
 • Maakt een perfecte voorraadomloop mogelijk zonder dat er extra voorraadbeheersystemen nodig zijn.
 • Weinig onderhoud en geen energieverbruik.
 • Lage bedrijfskosten: minder mankracht en vorkheftrucks.

Heb je interesse in een van onze producten?

Een offerte aanvragen
Puerta de seguridad para paletas Entreplantas

Technische inspecties

POLYPAL biedt een service voor het uitvoeren van veiligheidsinspecties bij stellingen met gepalletiseerde lasten in een magazijn.

Beveiligingselementen

Stijlbeschermer

Stijlbeschermer

Beschermt de staander tegen aanrijdingen door de truck.
Jukbescherming kopzijde voorzien van stalen balk

Jukbescherming kopzijde voorzien van stalen balk

Beschermt de jukken tegen aanrijdingen door de truck.
Jukbescherming kopzijde voorzien van houten balk

Jukbescherming kopzijde voorzien van houten balk

Beschermt de jukken tegen aanrijdingen door de truck.

Oplossing op maat

Als je niet weet welke opslagoplossing het beste bij jouw behoeften past, neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij het configureren van je project.

Neem contact op met ons

  Bestand verwijderen

  Download de catalogus

  Campo obligatorio
  Campo obligatorio
  Campo obligatorio